You are currently viewing Bliv klogere på aktiesparekonto her

Bliv klogere på aktiesparekonto her

Aktieverden kan godt virke som en jungle for mange. Dog er det blevet utrolig attraktivt at investere i aktier uanset baggrund. Hvis man gerne vil i gang, kan man hente masser af hjælp og inspiration online. Her kan man også blive meget klogere på, hvad en aktiesparekonto er. Ved hjælp af denne kan man få en lavere beskatning ved investering af sine penge.

Læs mere om aktiesparekonto her for at blive klogere på, hvad det er for en størrelse. I bund og grund er det blevet oprettet for at få flere danskere til at investere. Dette har man gjort ved at gøre det billigere at investere i forhold til skat. Hvis man ønsker hjælp til oprettelse af en sådan konto, kan man få det på nettet.

Aktiesparekonto; hvad er det?

Hvis man vælger at investere sine penge gennem en aktiesparekonto, kan man få en langt lavere skatteprocent af sit afkast. Dette kan gøre det endnu mere attraktivt at investere penge. Fordi i sidste ende må man beholde et større udbytte, end man ellers ville. En sådan konto kan man oprette gennem sin bank eller gennem en børsmægler.

Det er ikke alle banker, som tilbyder oprettelse af sådan en aktiesparekonto. Denne nye ordning med en aktiesparekonto er startet i 2019. Til at starte med kunne man indbetale op til 50000 kr. på denne konto. Planen er, at man over tid vil kunne indbetale langt større beløb. Hvis man hvert enkelt år køber aktier gennem denne konto, vil man opnå mest udbytte i det lange løb.

Forskellige regler

Normalt betaler man 27% af sit udbytte fra aktier. Men ved hjælp af denne nye ordning, får man en beskatning på kun 17%. I forhold til udsving i kurs på markedet, mister man ikke penge. Tabet bliver nemlig modregnet, hvis man senere vinder noget på sin konto. Desuden kan man altid hæve sine penge igen, hvis man skulle få brug for det på sin aktiesparekonto.

Hvis man sælger aktier fra andre steder til sin aktiesparekonto, skal man dog huske at indberette det til skat. Indtil videre kan man kun oprette en aktiesparekonto gennem en enkelt online-handelsplatform. Dette kan man gøre gennem Saxo Bank. Der er altså mange som vælger dette for at kunne betale langt mindre i skat.

Handelsplatforme og aktiesparekonto

Til at starte med ville Nordnet ikke være med til at give mulighed for aktiesparekonto. Dog er dette vendt nu. Derfor kan man vælge denne handelsplatform til at oprette en aktiesparekonto. Det er ikke gået helt igennem. Derfor kan man følge med i opdateringer online, hvis man gerne vil oprette sin konto gennem Nordnet. Men gennem Saxo Bank kan man undgå de høje skatter, hvis man er interesseret i dette.