You are currently viewing Det lærte vi af Corona

Det lærte vi af Corona

Selvom Coronapandemien ikke er slut endnu, og flere lande rundt omkring i verden lige nu gennemgår den værste fase, kan vi her i vores del af verden så småt begynde at se en ende på det. Men hvad lærte vi af Coronaen? Det ser vi nærmere på her. 

Kun få, udover måske lige epidemiologer, havde forestillet sig at verden ville blive vendt helt på hovedet på den måde, det er sket, og for alle har dette været en oplevelse ud over det sædvanlige. For de fleste af os noget, vi helst vil glemme, men faktisk kom der også gode ting ud af pandemien. 

Det lærte vi 

Kun få af os havde nok prøvet at gå med mundbind, før Coronaen holdt sit indtog. Før var det noget, vi så på gaden i visse asiatiske lande, hvor folk tager dem på for at beskytte andre, hvis de f.eks. er forkølet. Nu har vi alle prøvet at gå med mundbind fra Mediroc eller et af de mange andre mærker på markedet.  

Det har vist sig, at dødsfald i forbindelse med influenza er styrtdykket under pandemien, og noget af det kan naturligvis tilskrives mundbind, men også de andre tiltag som afstand og håndsprit. Man kan forestille sig, at mundbind måske vil have en fremtid også her i Danmark, da mange ældre og sårbare gerne vil beskytte sig mod f.eks. influenza og andre smitsomme sygdomme. 

Vi lærte også at bruge naturen mere end før. Da motionscentre var lukket i flere måneder, måtte man finde andre måder at holde sig form på, og alle steder så man løbere motionere iført løbebælte og svedbånd. 

Det sidste, vi vil nævne i denne artikel er, at også vores medmenneskelighed blev aktiveret. Pandemien har berørt os alle og har bragt os sammen på en måde, som vi måske trængte til.