You are currently viewing Sådan vælger du den rette kattemad til din kat

Sådan vælger du den rette kattemad til din kat

Kattemad er ikke bare kattemad. Der er stor forskel på de enkelte produkter og mærker. Ofte går pris og kvalitet hånd i hånd. Det er vigtigt at vælge det rette foder til katten for at opnå bedst mulig trivsel. Katte har ligesom mennesker brug for vitaminer, proteiner og meget andet. Med et godt kvalitetsfoder vil din kat blive godt tilpas, da den bliver dækket ind på alle områder. Pelsen vil se pæn ud, tandkødet vil være en pæn lyserød farve og katten vil opleve velvære, fordi foderet er tilpasset kattens mave-tarm system.

Indhold i kattemad

Når du kigger på kattefoder, er det relevant at se på indholdsfortegnelsen. Man skal huske på, at katte er rovdyr. Omkring 40 % af foderet bør bestå af animalsk indhold, og så skal indholdet af salt og sukker være minimalt. Saltindholdet må højst være på 2 %, men gerne lavere.

Mængden af fedt skal gerne være 20-35 %, og mængden af kulhydrater skal gerne ligge på op til 25 %. Katte har ikke et behov for stivelse. Derfor er det en god idé at undgå foder med kornprodukter. Disse er typisk at finde i lavpris kattefoder, da det giver fylde til foderet, men der er ingen næring i det, og det kan give katten problemer med maven.

Skal min kat have tørfoder eller vådfoder?

Langt de fleste katte kan nøjes med tørfoder. Hvis du vælger et foder af god kvalitet, vil katten få dækket alle dens behov via tørfoderet. Samtidig er tørfoder godt for tænderne. Mange katte er vilde med vådfoder. Har du en kat med dårlige tænder, er vådfoder et oplagt valg. Det samme gælder, hvis katten har tendens til forstoppelse grundet for lavt væskeindtag. Du kan dog sagtens supplere tørfoderet med vådfoder, så katten kan blive forkælet lidt en gang imellem.